به گزارش خبرگزاری «حوزه»، این مرجع تقلید در شرح دعای مکارم اخلاق امام سجاد(ع)اظهارداشتند: امام سجاد(ع) راه توبه را به بندگان خداوند آموزش داده است و به خداوند می فرماید که من خودم را محکوم می دانم، پس از این خداوند نظر لطف به انسان دارد، زیرا انسان به گناه خود اعتراف می کند.
ایشان گفتند: سوال اینجاست که این ادعیه از سوی ائمه اطهار (ع)، مطرح شده است، ولی آیا این ائمه اطهار(ع) گناهی انجام داده اند یا خیر؟ قطعا آنها هیچ گونه گناهی مرتکب انجام نمی شوند و همه این مسایل جنبه آموزشی دارد.
این مرجع تقلید بیان کردند: امام سجاد(ع) در مناجاتی فصیح و بلیغ و فشرده در خصوص گروه های مختلف مردم دارند؛ مناجات اول ایشان در خصوص مناجات تائبان است؛ این حضرت می فرمایند که گناهان لباس خالی بر تن من کرده اند و دوری از تو لباس خالی و ناتوانی است.
معظم له خاطرنشان کردند: حضرت در ادامه بیان می کنند که قلب من در اثر گناهان مرده است، خدایا این قلب مرده را با توبه زنده کن؛ این مناجات به اینجا می رسد که می فرماید خداوندا تو کسی هستی که دری به سوی عفوت گشوده ای و نام آن درب را درب توبه گذاشته ای و اگر من از این راه وارد نشوم چه عذری دارم؟
ایشان گفتند: حضرت با این ادبیات به ما آموزش می دهند که چگونه بر درب خانه خدا برویم؛ شکی نیست که هر کسی ممکن است در طول عمر خود گناهانی مرتکب شده است، پس باید توبه کند و از این ائمه این مسیر را فرابگیرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهارکردند: هر گناه یک لکه تاریک است و هر لکه تاریک را اگر مواظبت و پاک نکنیم این گناهان روی هم متراکم می شود و قلب ما را یکپارچه ظلمت فرا می گیرد و دیگر راهی به سوی حق پیدا نمی کنیم؛ پس باید در این ماه رمضان که درهای رحمت الهی باز است و فضای معنوی بر زندگی انسان حاکم است به سوی خدا بازگردیم و با آب توبه لکه های ننگ گناهان را پاک کنیم.
این مرجع تقلید بیان کردند: باید از لحظات زیبای رمضان استفاده کنیم که با نور حق مشکلات خود را از زندگی خود دور کنیم و با رفتن به سوی خدا کاری کنیم که دیگر برای حل مشکلاتمان گرفتار و دربند نشویم.